Vaziyet vahim ötesi / Feyzi Hepşenkal




İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Gezi Davası’nda tüm sanıklar için, her suçtan beraat kararı vereceğine, Osman Kavalı’ya da tahliye edeceğine “son ana kadar” hiç kimse ihtimal dahi vermiyordu.
Ne olduysa oldu, bir mucize yaşandı Silivri’de.
İktidar cephesi hariç, bayram yerine döndü Türkiye.
Ama…
“Durun hemen sevinmeyin” diyen benim gibi küçük bir azınlığın korkusu gerçekleşti ve Kavala günün akşamında gözaltına alındı yine.
Ve bugün, AKP Genel Başkanı/Cumhurbaşkanı Erdoğan öfkeliydi kürsüde.
Mahkemenin kararı için “beraat ettirmeye kalktılar” ifadesini kullandı ki, anlayana “çok şey anlatıyordu” bu üç kelime!
ANLAŞILAN:
Onun sözünü dinlemeyenler var yargıda ve öncelikle “beraat kararı” verenler olmak üzere, yeni bir operasyon eşikte.

Şimşek çakıyor, gök gürlüyor

Sonrası, daha vahim:
“15 Temmuz gecesi FETÖ herkesin peşine düştü, bir tek Kılıçdaroğlu FETÖ'nün korumasına alındı. Sayın Kılıçdaroğlu biz tankların karşısındaydık, biz havalimanındaydık. Sen Bakırköy'de kahveni içiyordun. İnsan bu zatın evinin bir yerlerinde gizli 1 dolar olup olmadığından şüphe ediyor.”
“Her şey gibi siyasi duruşunun da yalan olması tabiidir. Çünkü nice ulusalcı, milliyetçi, liberal, Kemalist diye hatta nice şu veya bu İslami ekolden diye bilinen ismin aslında su katılmamış bir FETÖ'cü çıktığını gördük. Kemal Kılıçdaroğlu için de aynı endişenin içindeyim. “
“FETÖ’nün organizasyon şemasını tam olarak çıkaramadığımızı düşünüyorum, CHP Genel Merkezi'ne yeterince bakılmadığı anlaşılıyor. FETÖ'nün istismar ettiği bir takım düzenlemeler bahane edilerek doğrudan milli idare, Meclis doğrudan hedef alınmıştır. CHP yönetimiyle kimi eski askerlerin koç başlığını yaptığı bu oyun, geçmişte darbecilerin milli iradeyi ipotek altına alma yöntemlerinin bir başka versiyonudur.”
ANLAŞILAN:
Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’yi böylesine hedef alması hayra alamet değil. Sanki bir “derdest operasyonu” an meselesi.

Üçüncü operasyon

Ve nihayet:
“Artık son ikazlarımızı yapıyoruz. Gerek ülkemizde gerek Rusya'da şu ana kadar maalesef arzu ettiğimiz neticeye ulaşamadık. Türkiye İdlib konusunda her türlü hazırlığını yapmıştır. Bir gece ansızın gelebiliriz. İdlib harekatı bir an meseledir.”
ANLAŞILAN:
İlk iki operasyonun yaratacağı kargaşayı bastırmak için “ne pahasına olursa olsun” bir operasyon da Suriye’de yapılacak.

* * *

Vaziyet vahim ötesi.
Tek dileğim yanılmak.
Baştan aşağı yanılmak.


A3HABER

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli adıyla çıkan biranın sonucu: #EfesBoykot

1 fotoğraf 1az bilgi / Filiz Akın, Ayhan Işık, Vahi Öz, Öztürk Serengil KADIN BERBERİ

Adres: @AkpCocuklari / Feyzi Hepşenkal