Kayıtlar

Eylül 1, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BAŞKANLARIN BEŞ AYI DOLDU…

Resim
Belediye başkanlarının “üç ayları” çoktan geçti, “beş ayları” bile bitti. Hiçbiri için “bu tamam” veya “bundan cacık olmaz” denemez şimdiden. Kiminin “adam olacak çocuk” misali, kiminin “yürüyüşünden belli” olması gibi; verdikleri “olumlu” ya da “olumsuz” izlenimler var elbet. Bir de oluşan algılar, akla gelen “ilk fotoğraflar” var. Algılar yanlış olabilir ama yok sayılamaz. İlk fotoğraflar ise beş yılın sonuna kadar üzerlerine yapışıp, kalmaz inşallah! Bazı başkanlar ise flu bir resmi andırıyor. * * * Şöyle bir bakarsak eğer… İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehrini su bastığında tatil yapmasıyla akla geliyor şimdilik. Haksızlık bu. İstanbul için yapmaya başladığı çok şeyin yanında, hele ki Güneydoğu’ya gidip, ülkenin huzuru ve barışı için cesaretle tavır almışken… * * * Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hak ettiğini alıyor. En etkili, “en gerçek” belediye başkanı olmasıyla dikkat çekiyor. Geçmiş dönemdeki yolsuzlukların üzer

Yemedik yedirdik, içmedik içirdik... Oldu mu şimdi?

Resim
MHP Eski Milletvekili Sinan Oğan sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Türkiye'de Suriyeli göçmenlerle ilgili attığı mesajları eleştirenlere, cihatçıların Erdoğan'ın posterini yaktığı görüntülerle cevap veren Oğan, paylaşımına iktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Cemile Bayraktar, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan ve Habertürk yazarı Nagehan Alçı'yı etiketleyerek, "Neredesiniz" diye sordu.

İngiltere'nin de bir DİKTATÖRÜ oldu

Resim
Boris Johnson'ın parlamento tatili, İngiltere  genelinde protesto edildi: 'Darbeyi durdur' İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın 'anlaşmalı veya anlaşmasız' Brexit hedefiyle, parlamentoyu askıya alma kararı Cumartesi günü ülke genelinde protesto edildi. Londra'nın yanı sıra Manchester, Liverpool, Birmingham, York ve Belfast dahil çok sayıda şehirde daha Brexit karşıtları sokağa çıktı. BBC'ye parlamento tatili ile ilgili konuşan Başbakan Johnson, kararın arkasındaki gerekçeyi, "Avrupa Birliği'ndeki dostlarımız, anlaşmasız ayrılığın parlamentoda engellenebileceğini düşündüğü sürece, arzu ettiğimiz anlaşmayı elde etme olasılığımız azalır" sözleriyle savunmuştu. Londra'da Başbakanlık ofisi çevresindeki protestoda Johnson, aralarında "Diktatör" kelimesinin de geçtiği çok sayıda pankartla protesto edildi. Gösterinin duyurusunun yapıldığı Facebook sayfasında ise "Darbeyi durdur, demokrasiyi savun&quo

İzmir'i hiç sevmeyenlere, yazıklar olsun

Resim
İzmir Milletvekili Atila Sertel paylaşmış: “Eyyy en tepede ki adam ve şürekası İzmir’i ve İzmirliler’i hiç ama hiç sevmiyorsunuz. Rakamlar yalan söylemez. İzmir 10 veriyor 2 alıyor. Türkiye genelindeki verginin yüzde 10,9'u İzmir’den toplanırken, ülke genelindeki kamu yatırımlarından aldığı pay yalnızca yüzde 2,19 oldu.”

Foça'da caz, Urla'da flarmoni

Resim
Melis Sökmen, Şenova Ülker Quartet ve Sibel Tüzün, klasik, pop ve smooth caz müzikleri ile Yeni Foça'daydı. Olten Flarmoni Orkestrası da, Urla'da..