Yasak hemşehrim... Çizmek bile yasak!



Gezi duruşmasında çizgiye de yasak geldi


İş insanı Osman Kavala’nın tutuklu olarak yargılandığı Gez Davası’na bugün Silivri Cezaevi Yerleşkesi’nde devam ediliyor. Duruşmayı resimleyen çizer Tarık Tolunay mahkeme başkanının yasaklaması nedeniyle salondan çıkartıldı.
Gezi Parkı eylemleri döneminde finansal destek sağladığı iddiasıyla yaklaşık iki yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala bugün bir kez daha hakim karşısında. Silivri Cezaevi yerleşkesinde üçüncü duruşmaıs yapılan davada Kavala hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
Duruşma salonlarında görüntü almanın yasaklanması sonrasında çizerler tarafından duruşma salonlarında yapılan çizime de yasak geldi.
MLSA tarafından yapılan paylaşımlara göre mahkeme başkanı ile Osman Kavala arasında geçen dialoglar ise şöyle…

MB: Soros, vakfa nasıl kaynak sağlıyordu?
OK: Açık Toplum Vakfı (ATV), sivil toplum projelerini destekliyordu. Projeler değerlendiriliyor. Ona göre destek veriliyordu.
MB: ATV’nin eş güdümlü çalıştığı dernek var mı?
OK: Eş güdümlü yok.
MB: Anadolu Kültür’ün kuruluşunda yer aldınız mı?
OK: Evet.
MB: Açık Toplum var bir de…
OK: Açık Toplum’da daha sonra yer aldım. Önce Anadolu Kültür’ü kurduk. Anadolu’nun çeşitli yerlerinde kültürel projeler gerçekleştirdik. Bunlar tamamen bağımsız kurumlar. Sonra ATV kuruldu.
MB: Gezi olayları sırasında çekim yaparak, videolar yaparak bu vandallığa anlam yükleme çabanız oldu mu? Böyle düşünüyor musunuz? Gezi olaylarının ülkenin önünü açacak hareket ettiği, çevre duyarlılığının ötesinde bir çalışma içine girdiğiniz iddia edilmiş. Buna ne diyeceksiniz?
OK: İddianamede bir film projesinden bahsediliyor. Anadolu Kültür’deki arkadaşlarımızın üzerinde çalıştığı bu film gerçekleşmiş değil. Olsaydı bugün sanat ürünü olacaktı. Biz toplumsal olaylara ilişkin sanat ürünlerini destekliyoruz. Ama propaganda faaliyetimiz olmadı. Sanatın propaganda aracı olarak kullanılması zaten bizim kuruluş amacımıza uymuyor.
MB: Açık Toplum’dan Anadolu Kültür’e ne kadar kaynak sağladınız?
OK: Bununla ilgili bilgi vermiştik. Yanlış rakam vermek istemiyorum. Yeniden isterseniz veririz. Bilgiler şeffaf.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli adıyla çıkan biranın sonucu: #EfesBoykot

1 fotoğraf 1az bilgi / Filiz Akın, Ayhan Işık, Vahi Öz, Öztürk Serengil KADIN BERBERİ

Adres: @AkpCocuklari / Feyzi Hepşenkal