Katlan kalbim / Feyzi Hepşenkal




Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya doğru yola çıkan, Başkent’e girişleri engellenen, sabaha kadar barikatlar ardında zorla tutulan; oturacak sandalyeye, içecek bir tas çorbaya ve bir bardak çaya muhtaç bırakılan; itilen, kakılan, tartaklanan baro başkanları, bu çileye neden katlanırlar?
Sorunun pek çok yanıtı olabilir.
Benim yanıtım ise bellidir:
-      İleride yaşanacak zor zamanlarda, insanların direnme, dayanma gücünü bulma adına kendilerine “Katlan kalbim; vaktiyle bundan daha kötülerine katlanmıştın. (*)” diyebilmeleri için…
İnsan için hava ve su neyse, insanca bir yaşam için de “hukuk” odur işte.
Aksi halde baro başkanları neden katlansınlar bu çileye?

* * *

Onların sesi, benim sesimdir.
Kulak verin şimdi, o seslere…

* * *

·         Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt: Polis sandalye almamıza bile izin vermiyor. Tuvalet yok. Zülüm çok. Faşizme, kanunsuzluğa, hukuksuzluğa direnmeye devam ediyoruz. Yoldan geçen araçlardan yurttaşlar korna çalarak destek veriyor. Biz dönmeyeceğiz, siz gideceksiniz!

·         Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz: Saat gece yarısını geçti. Yeni bir güne girdik ve biz mücadelemize devam ediyoruz.  Bu tarihsel süreçte kimin nerede ve nasıl yer aldığını tarih yazacak. Gerçekleri tarih, tarihi de mücadele edenler yazacak.

·         Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan: Baro Başkanları yürüyor diye barikat kuranlar/kurduranlar, unutmayın ki adalet bir gün sizlere de lazım olacak.

·         Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan: Yaşananlar faşizmin ayak izi, polis devletinin görünür halidir!

·         Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan: Durdurmaya çalıştıkları baro başkanları değil, vatandaşın temel hak ve özgürlükleri. Kısmak istedikleri ses avukatların değil halkın sesi.

·         Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci: Şu anda acil ihtiyaçlarımızı karşılamak için geldiğimiz, çay ve kahve içtiğimiz kafeyi de çevik kuvvet kapatmaya zorluyor. Çadır kurdurmadılar, sandalye vermiyorlar, yemek verdirmiyorlar.

·         Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez: Canlı yayında bizi aşağılayan TBB Başkanı, sıfatını kullanamayacak, TBB binasına giremeyecek kadar gayrimeşrudur.

·         İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel: Vazgeçeceğimizi sanıyorlar. Ankara’dayız. Yürüyeceğiz. Sokakları faşizme terk etmeyeceğiz.

·         İstanbul Barosu: Biz bu ülkenin Baroları, avukatları olarak Anayasal haklarımızı kullanarak yürüyüşümüzü yaptık. Ankara’ya, kendi başkentimize alınmamak için polis müdahalesiyle karşılaştık. Bize bu hukuksuzlukları yaşatanlar bunun hesabını verirken, yine bize ihtiyaç duyacak!

* * *

Çok acı ama bir o kadar ibret verici manzaralara sahne oluyor ülke.
Bugünler de geçecek elbette.
Ve bir gün dara düşünler, şöyle diyecek:
“Katlan kalbim; vaktiyle bundan daha kötülerine katlanmıştın.”

(*) Socrates’in Savunması, Platon


a3haber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli adıyla çıkan biranın sonucu: #EfesBoykot

1 fotoğraf 1az bilgi / Filiz Akın, Ayhan Işık, Vahi Öz, Öztürk Serengil KADIN BERBERİ

Adres: @AkpCocuklari / Feyzi Hepşenkal