Yok birbirinizden farkınız. Hepiniz aynı maklubenin bademisiniz








Kuzey Arap dünyasında olduğu gibi, Türkiye'de de Arapların çoğunlukta yaşadığı Siirt ve Mardin gibi yerlerde pişirilen bir yemektir.
Yemeğin çok farklı hazırlanışları olup, Orta Doğu'da ve de Dünya'da en çok rağbet gören Suriye-Filistin şekline göre kuzu eti çam fıstığı ve bademlerle dibi zeytinyağlanmış bir tencerede kavrulur. Sonrasında tencerenin dibine kızartılmışpatlıcan döşenir. Üzerine et, onun üzerine de pirinç döşenir, tekrar patlıcan tekrar et tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur az bir su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir. Pirinçler pişince tencere büyük bir sofra tepsisine ters kapatılarak boşaltılır. Pirince bol bol karabiber ve başka baharatlar eklenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 fotoğraf 1az bilgi / Filiz Akın, Ayhan Işık, Vahi Öz, Öztürk Serengil KADIN BERBERİ

15 Eylül 1914’de doğan bir büyük yazar, Orhan Kemal