Kültürpark, İZFAŞ, davul, tokmak!



Duyarlı olunca insan, hele de aldığı havanın, içtiği suyun, yaşadığı şehrin ve ülkenin sorumluluğunu hissediyorsa; susmuyor, susamıyor.
Ayşen Tekşen bakmış manzaraya, yazmış Facebook duvarına:



“Yeni bir fuar daha. Sanırım pastacılık fuarı. Oldu olacak beceriksiz İzfaş da geri taşınsın ve Gaziemir fuar binası da KÜLTÜRPARK olsun zira zihniyet bu kadar ortadoğulu olunca sonumuz belli. Gazinoları boşalttık ya artık her şeye hakkımız var. Düğün de yaparız kokteyl de, ihtisas fuarları da. Bak ne güzel canlandırdık fuarı. Getirin kastanyetlerimi bakkiimm…”

Yapılan yorumlara bakınca da, devam etmiş:

“Mesele berraklık meselesi. Hukukun üstünlüğüne inanıyorsanız kararları uygulayacaksınız. Ne dendi: İzfaş ve tüm fuarcılık faaliyetleri Gaziemir'e taşınacak. Bu halkın vergisinden oluşan devasa bir bütçe bu amaçla Fuar İzmir'e aktarıldı. Kültürparkta sadece Kitap Fuarı kaldı ki bu ayrıcalığı sonuna kadar hak ettiğine inanıyorum. İzfaş orada fuarcılık faaliyetlerini yönetmeyi beceremedi ve sürekli bir zarar durumu var. Bu yeni yönetimin meselesi değil yıllardır süren bir kangren. Gelinen noktada hangi niyetle olursa olsun yukarıda anılan kararın uygulanmaması, çeşitli gerekçelerle delinmesi söz konusu. Hediye fuarı da TMMOB'un Tepekule binasında yapılıyor. O zaman bir açıklama yani bir berraklık gerekir. Bu düşünceler yöneticilere karşıtlığı değil demokratik bir hakkın kullanılması çabasını ifade eder. Her kim tarafından yapılırsa yapılsın, bu gibi demokratik hak kullanımlarının yerilmesi, bastırılması, düşmanlıkla karşılanması ise sadece merkezi yönetimin alışkanlığıdır. İzmire yakışmaz.”


Ah Ayşen…
Benim de diyeceğim çok şey var.
Bir başlasam yazmaya, duramam!
Şimdilik şu kadarını diyeyim, sivrisinek vızıltısı misali…
BU KADAR KISA ZAMANDA, BU KADAR ÇOK YANLIŞ YAPILMAZ.
Anlayana çok bile ettiğim laf.
Anlamazlarsa aha işte, davul orada, tokmak burada.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli adıyla çıkan biranın sonucu: #EfesBoykot

1 fotoğraf 1az bilgi / Filiz Akın, Ayhan Işık, Vahi Öz, Öztürk Serengil KADIN BERBERİ

Adres: @AkpCocuklari / Feyzi Hepşenkal