Dünya iklim krizinin derdinde, biz Egemen Bağış'ın!





Dünyanın her yerinde iklim aktivistlerinin toplanacağı Küresel İklim Grevi başladı. Genç aktivistlerin iklim krizine 'dur' demek için toplandığı grevin ilk gerçekleştiği ülke Avustralya oldu. Üçüncüsü gerçekleşen küresel grevde bu sefer en yüksek katılım bekleniyor. 
İklim grevleri Türkiye dahil 139 ülkede gerçekleşecek.
Avustralya'dan Yeşiller Milletvekili Adam Bandt, Melbourne kentinde 100 binden fazla kişinin toplandığını duyurdu. 
Küresel İklim Grevi, 16 yaşındaki Greta Thunberg tarafından başlatılan ve dünya çapında öğrencilerin katılarak büyüttüğü bir eylem olarak 3'üncü kez gerçekleşiyor. Bu grev 23 Eylül'de gerçekleşecek Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi öncesi olarak belirlendi. Zirve, Paris İklim Anlaşması’nın hedefleri için kritik bir öneme sahip. 2020 yılında, anlaşmanın hükümlerine göre ülkelerin verdikleri taahhütleri güncellemeleri gerekiyor. IPCC’nin yayımladığı bilimsel raporlar da küresel ısınmayı 1,5 derece sınırında tutmak için zamanın giderek daraldığını ortaya koyuyor. Özellikle devlet liderlerinin, bu küresel 
krizi önlemek ve küresel sıcaklık artışını 2030 yılı itibariyle 1,5 derece sınırında tutmak için gerekli adımları içeren planları en kısa zamanda ortaya koyması gerekiyor. 
 'Karar alıcıları, iklim krizinin aciliyetine karşı bir an önce harekete geçmeye' çağıran iklim grevlerinin 15 tanesi ise Türkiye’de gerçekleşecek. 


Frankfurter Allgemeine | Nefessiz bir gece
Almanya'da yönetimde olan SPD-CDU koalisyonu gece boyunca ülkelerinin 2030'da iklim hedeflerine nasıl ulaşabileceğini tartıştı. Yeni iklim paketiyle ilgili müzakerelerin bugün 11.00'de yapılması beklenirken toplantı yerel saat ile 13.00'a ertelendi.



The Economist | İklim meselesi
The Economist bu ay kapağına iklim krizini taşıdı. Bugün dünya çapında gerçekleşecek Küresel İklim Grevi öncesi kapakta ‘İklim meselesi’ manşetine yer veren dergi, yıllara göre ısınmayı temsil eden bir zaman çizelgesini kapak resmi yaptı.

Ve EGEMEN BAĞIŞ, PRAG ELÇİSİ



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli adıyla çıkan biranın sonucu: #EfesBoykot

1 fotoğraf 1az bilgi / Filiz Akın, Ayhan Işık, Vahi Öz, Öztürk Serengil KADIN BERBERİ

Adres: @AkpCocuklari / Feyzi Hepşenkal