Canan Kaftancıoğlu'na 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası... Ne yani, korkuttunuz mu şimdi?




"Sen bu kavgada bir nokta bile değil,
bir küçük, eğri virgül,
bir zavallı vesilesin!..
Ben kızabilir miyim sana?
Sen de bilirsin ki, benim adetim değildir
bir posta tatarına
bir emir kuluna sövmek,
efendisine kızıp uşağını dövmek!"




Canan Kaftancıoğlu'ndan karar sonrası ilk açıklama:

Siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri. Türkiye'nin güzel memleketimden akıp gelen dostlar hepinize merhaba diyorum. Bugün burada beni yanlız bırakmadız.
Adaleti yok edenlerin kulaklarına birarada olduğumuzu haykırıyorusunuz. Hepinize teşekkür ederim.
"KARARLAR SARAY ODALARINDA ALINIYOR"
Açılan davalarda kararlar duruşma salonlarında değil Saray odalarında alınıyor.
Vesayetçi iktidara karşı mücadelemiz daha yeni başlıyor. Onlar sanıyorlarki baskı yaptıkça, ceza verdikçe korkacağız.
"BEDELİ NE OLURSA OLSUN SUSMAYACAĞIZ"
Saray vesayetine son verene kadar bedeli ne olursa olsun susmayacağız.
O kaybetti, biz kazandık. Korkutmaya çalışsalarda inandığımız eşitlik yolundan döndürmeye çalışsalarda ne sesimiz kısılır haykırmaktan, ne de vazgeçeriz özgürlükten.






CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, Kaftancıoğlu'nun 5 ayrı suçtan toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Tutuklama olmayacak, karar istinaf mahkemesine gidecek.
CHP İstanbul İl Örgütü Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davada mahkeme heyeti kararını verdi.
Mahkeme Kaftancıoğlu hakkında, hakaret suçundan 1.5 yıl hapis cezası verirken duruşma salonu dışında okuduğu şiir sebebiyle ve pişmanlık duymaması sebebiyle erteleme kararı uygulanmamasını kararlaştırdı.
Ayrıca kamu görevlisine hakaret suçundan 1.5 yıl ve Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 2 yıl 4 ay, Türkiye Cumhuriyetini alenen aşılama suçundan 1 yıl 8 ay, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan 2 yıl 8 ay hapis cezası verdi.
Kaftancıoğlu, toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

SAVUNMASI…
Cumhurbaşkanına hakaret etmediğini ve etmeyeceğini söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, T24'ün aktardığına göre savunmasına şu şekilde devam etti:
"Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk’ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Hiçbir kamu görevlisine alelen hakaret etmedim. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmedim. Atatürk cumhuriyetinin il başkanı olarak devleti alenen ya da perdeli olarak aşağılamam düşünülemez. Terör örgütü propagandası yapmadım yapmam. TV programında terör örgütü propagandası yaptıysam incelenir ama yok. Hakikati ortaya çıkarmak için benden çok sizin sorumluluğunuz var. insanlarımızın hukuka güvenmediği bir süreç sadece benim değil 82 milyonun süreci. Söylediklerimi teşvik ve tahrik olarak algılamak insanları kine sürüklemektir. Cumhurbaşkanına hakaret; kimi zaman bağlarından koparılarak, kimi zaman da söylediklerimin suç olarak algılanması iddia makamı tarafından ifade edilerek gerçeklerden uzaklaşılmıştır. 27 yıl bile cezalandırılacak olsam hakikati söylerim. Sizler de hakikati arayın, ona yaklaştığınızda özgürleştiğinizi hissedeceksiniz. Bu hakikat hepimizi özgürleştirecek."


Selahattin Demirtaş'ı tek bir dosyadan 4 yıl 8 aya, Canan Kaftancıoğlu'nu 9 yıl 8 aya, Selçuk Kozağaçlı'yı 11 yıl 3 aya mahkum eden heyetin başında hep aynı hakim var. Tesadüf tabii, Türkiye'de yargıda her şey sadece tesadüf.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli adıyla çıkan biranın sonucu: #EfesBoykot

1 fotoğraf 1az bilgi / Filiz Akın, Ayhan Işık, Vahi Öz, Öztürk Serengil KADIN BERBERİ

Adres: @AkpCocuklari / Feyzi Hepşenkal