İyi bari, bol bol "erik tava" yiyin !

Ağustos ayında erik yüzde 26,16 ucuzladı



İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, Ağustos ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı.
İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 73’ünün perakende fiyatı artarken, 34 ürünün fiyatı düştü, 135 ürünün fiyatı ise değişmedi.

Ağustos ayında kısa ve uzun filtreli sigara fiyatları yüzde 27 arttı
Ağustos ayında Gıda Harcamaları grubu Tütün, Alkollü ve Alkosüz İçecekler alt grubunda yer alan Uzun ve Kısa Filtreli Sigaralar yüzde 27,27 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürünler oldu.
Fiyatında artış yaşanan diğer ürünler; yüzde 20 ile aynı grupta yere alan Yabancı Sigaralar, yüzde 15,98 ile Konut harcamaları grubunda ısınma bedeli, yüzde 9,57 ile Gıda Harcamaları grubunda domates, yüzde 7,83 ile Kültür Eğitim ve Eğlence grubunda Otel Oda Konaklama Ücreti ve yüzde 7,17 ile Gıda Harcamaları grubunda kıvırcık salata oldu.

Ağustos ayında erik yüzde 26,16 ucuzladı
2019 Ağustos ayında gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyve grubunda yer alan erik yüzde 26,16 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.
Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler aynı gruptan; yüzde 24,10 ile sivri biber, yüzde 23,84 ile kavun, yüzde 14,79 ile soğan, yüzde 14,48 ile karpuz ve yüzde 13,60 ile yaş üzüm oldu.

Erik Tava Tarifi *

Malzemeler: 
  • 500 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 500 gr taze erik
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 baş sarımsak 
  • 7-8 adet kıl biber 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 2 adet iri domates 
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı (ayçiçek yağı da olur)
  • 4-5 bardak sıcak su 
  • Tuz
  • Pul biber, kara biber 
Yapılışı:

Zeytin yağını tencereye alarak hafifçe kızdırın. Etleri ilave edin ve orta ateşte sulanıp suyunu çekinceye değin kavurun. 
Küp küp doğradığınız kuru soğanları  ve ince ince doğradığınız kıl biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Domates salçasını ve kabuklarını soyarak küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyerek 3-4 dakika daha kavurun. Bir baş sarımsağı kabuklarını soyarak ezmeden ilave edin. 
Damak zevkinize göre tuz, pul biber ve kara biber ilavesi yapın. Sıcak suyu ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
Etler lokum kıvamına gelince erikleri ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin. Eriklerin kabukları çatlamadan ateşten indirin. 

Hazırlamış olduğunuz erik tavayı dilerseniz bir fırın kabına aktarın ve 200 derecede ısıtılmış fırında hafifçe kızartın.

* Mecburen etsiz yapacaksınız. Nasıl olur bilemem!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli adıyla çıkan biranın sonucu: #EfesBoykot

1 fotoğraf 1az bilgi / Filiz Akın, Ayhan Işık, Vahi Öz, Öztürk Serengil KADIN BERBERİ

Adres: @AkpCocuklari / Feyzi Hepşenkal