İyi bari, bol bol "erik tava" yiyin !
Ağustos ayında erik yüzde 26,16 ucuzladı
İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını
sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, Ağustos ayında İstanbul'da
perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim
oranlarıyla birlikte açıkladı.
İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan
242 ürünün 73’ünün perakende fiyatı artarken, 34 ürünün fiyatı düştü, 135
ürünün fiyatı ise değişmedi.
Ağustos
ayında kısa ve uzun filtreli sigara fiyatları yüzde 27 arttı
Ağustos ayında Gıda Harcamaları grubu Tütün, Alkollü ve
Alkosüz İçecekler alt grubunda yer alan Uzun ve Kısa Filtreli Sigaralar yüzde
27,27 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürünler oldu.
Fiyatında artış yaşanan diğer ürünler; yüzde 20 ile aynı grupta yere alan Yabancı Sigaralar, yüzde 15,98 ile Konut harcamaları grubunda ısınma bedeli, yüzde 9,57 ile Gıda Harcamaları grubunda domates, yüzde 7,83 ile Kültür Eğitim ve Eğlence grubunda Otel Oda Konaklama Ücreti ve yüzde 7,17 ile Gıda Harcamaları grubunda kıvırcık salata oldu.
Fiyatında artış yaşanan diğer ürünler; yüzde 20 ile aynı grupta yere alan Yabancı Sigaralar, yüzde 15,98 ile Konut harcamaları grubunda ısınma bedeli, yüzde 9,57 ile Gıda Harcamaları grubunda domates, yüzde 7,83 ile Kültür Eğitim ve Eğlence grubunda Otel Oda Konaklama Ücreti ve yüzde 7,17 ile Gıda Harcamaları grubunda kıvırcık salata oldu.
Ağustos
ayında erik yüzde 26,16 ucuzladı
2019 Ağustos ayında gıda harcamaları yaş kuru sebze ve
meyve grubunda yer alan erik yüzde 26,16 gerileme göstererek fiyatı en fazla
azalan ürün oldu.
Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler aynı gruptan;
yüzde 24,10 ile sivri biber, yüzde 23,84 ile kavun, yüzde 14,79 ile soğan,
yüzde 14,48 ile karpuz ve yüzde 13,60 ile yaş üzüm oldu.
Erik
Tava Tarifi *
Malzemeler:
- 500 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
- 500 gr taze erik
- 1 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 7-8 adet kıl biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet iri domates
- Yarım çay bardağı zeytin yağı (ayçiçek yağı da
olur)
- 4-5 bardak sıcak su
- Tuz
- Pul biber, kara biber
Yapılışı:
Zeytin yağını tencereye alarak hafifçe kızdırın. Etleri
ilave edin ve orta ateşte sulanıp suyunu çekinceye değin kavurun.
Küp küp doğradığınız kuru soğanları ve ince ince
doğradığınız kıl biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Domates salçasını
ve kabuklarını soyarak küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyerek 3-4 dakika
daha kavurun. Bir baş sarımsağı kabuklarını soyarak ezmeden ilave edin.
Damak zevkinize göre tuz, pul biber ve kara biber
ilavesi yapın. Sıcak suyu ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Etler lokum kıvamına gelince erikleri ekleyin ve 3-4
dakika daha pişirin. Eriklerin kabukları çatlamadan ateşten indirin.
Hazırlamış olduğunuz erik tavayı dilerseniz bir fırın
kabına aktarın ve 200 derecede ısıtılmış fırında hafifçe kızartın.
* Mecburen etsiz yapacaksınız. Nasıl olur bilemem!
Yorumlar
Yorum Gönder