Ege'den İzmir'den / İzmir gülümsüyor



Üç yıldır büyük bir ilgiyle takip edilen İzmir Körfez Festivali ve festivale heyecan katan yarışlar başladı. İzmir Arkas Körfez Yarışı ile Karşıyaka Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen yelken yarışlarının yanı sıra kano ve kürek yarışlarıyla da İzmir Körfezi şenlendi. Festival kapsamındaki rekabet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başlangıç düdüğünü çaldığı kano yarışlarıyla başladı. Körfez Festivali Pazar günü yapılacak yarışlarla sona erecek.


Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Çarşı’nın revizyon projesinde yapılacak iş birliğine ilişkin, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a ziyarette bulundu. Görüşmenin son derece olumlu geçtiğini belirten Başkan Tugay, DEÜ Rektörlüğü’ne resmi müracaat da yaptıklarını ve iş birliğini en hızlı şekilde hayata geçireceklerini söyledi. 

 

Konak Belediyesi’nin 40’a yakın sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlediği Türkiye’nin en kapsamlı festivali “Patival Konak”, yüzlerce insanın katıldığı bir şölene dönüştü. Sokak hayvanları özelinde gerçekleştirilen ilk festival olan etkinlikte Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi ile Konak Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamını sürdüren can dostları için 3 ton mama bağışı yapıldı. Ziyaretçilere 500 kg kedi ve köpek mamasının hediye edildiği festivalde, Konak Belediyesi’nin kedi evleri büyük ilgi gördü.


Foça Belediyesi Bağarası Kadınca Kararınca Yerel Ürünler Pazarında Sonbahar Şenliği yapıldı. Foça Gerenköy, Ilıpınar, Kozbeyli, Kocamehmetler, Yeniköy, Yeni Bağarası ve Bağarası’ndaki üretici kadınların, ev yapımı yiyeceklerini ve el yapımı sanat eserlerini satışa sunduğu Kadınca Kararınca Pazarı, güzel bir cumartesi gününde şenlik sevincine ve coşkusuna sahne oldu.


Balık turnuvası Alaçatı BigFish’te yarışın ilk günü üç balık yakalandı. İkisi ‘yakala-bırak’ kategorisinde denize geri salınırken, sadece Shamu teknesi ekibinin yakaladığı 98 kilo 500 gr. gelen orkinos karaya getirilen balık oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli adıyla çıkan biranın sonucu: #EfesBoykot

1 fotoğraf 1az bilgi / Filiz Akın, Ayhan Işık, Vahi Öz, Öztürk Serengil KADIN BERBERİ

Adres: @AkpCocuklari / Feyzi Hepşenkal