Reis’in rektörleri / Feyzi Hepşenkal




Cumhurbaşkanı’nın son atama kararlarında, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Musa Kazım Arıcan’ın Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü olduğu da vardı.
Gerçi Prof. Arıcan, örnekse Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Nükhet Hotar’a benzemiyor.
Onlar gibi AKP’de hem milletvekilliği, hem genel başkan yardımcılığı yapmadı.
Prof. Arıcan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Cevdet Erdöl gibi AKP’de milletvekili olmadı ve yine Erdöl gibi, bir başka eski AKP milletvekili olan Prof. Kemalettin Aydın’ı alıp, yanına Rektör Yardımcısı yapmadı. (Şimdilik!)
Önceden AKP milletvekilliği yapmadığından, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü ve eski Urfa Milletvekili Mazhar Bağlı…
Veya Ege Üniversitesi Rektörü ve eski Edirne Milletvekili Prof. Necdet Budak…
Ya da Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü ve eski Kütahya Milletvekili Prof. Vural Kavuncu…
Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Rektörü ve eski Van Milletvekili Prof. Hamdullah Şevli gibi de değil, Prof. Arıcan.

İlişkiler yumağı

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Bedriye Tunçsiper, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Hasan Ayrancı,  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Yılmaz Can, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Suat Cebeci, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı gibi; Prof. Arıcan’ın milletvekili ve/veya belediye başkan adayı olmak için AKP’ye başvurmuşluğu da bulunmuyor.
Prof. Arıcan’ın, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Aysu Bay Karabulut’un kardeşi gibi… Veya Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Çalış’ın eşi gibi, AKP’de milletvekili olmuş bir aile ferdi de yok!

Partiliden fazlası

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Nihat Dalgın, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Berktaş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Ekrem Savaş gibi parti binalarına gidip, AKP il başkanlarını ziyaret ettiğine…
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. İlker Hüseyin Çarıkçı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Şahin, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Osman Selçuk Aldemir gibi; Erdoğan’ın en sevdiği arkadaşı Binali Yıldırım’a cüppe giydirip, fahri doktora verdiğine dair kayıt da görmedim.

Bu ne sevgi ah!

Hakkında gözüme şöyle bir haber ilişti sadece:
“Prof. Kazım Arıcan, Ak Parti Ankara İl Başkanlığı Gençlik Kolları organizasyonunda gerçekleştirilen ‘Nurettin Topçu ve İsyan Ahlâkı’ konulu seminerde konuşmacı olarak katılmıştır.”
Eh.
“Alt tarafı AKP’li gençlere hocalık yapmış. O kadar da olur” derseniz, olsun bari.
Ve zaten neticede, önce Reis’in gözüne girmek için çook uğraşan, sonra gözden düşmemek için çoook çalışan devlet üniversitesi rektörlerinin “hemen hepsi”, vakıf üniversitesi rektörlerinin “çoğu” gibi; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü yapılan Prof. Musa Kazım Arıcan’ın da Recep Tayyip Erdoğan’ı çooook sevdiğine eminim!

Not: Bütün rektörlere tek tek bakmak isterdim. Olmadı. Ruhum daraldı, yapamadım. Kim bilir daha ne cevherler var aralarında!



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli adıyla çıkan biranın sonucu: #EfesBoykot

1 fotoğraf 1az bilgi / Filiz Akın, Ayhan Işık, Vahi Öz, Öztürk Serengil KADIN BERBERİ

Adres: @AkpCocuklari / Feyzi Hepşenkal