Şirin Ünal'ı tanımak isterseniz... Buyurun🔍

Nadira Kadirova'nın şüpheli ölümü ve ortaya çıkan tanıklıklarla gözler ona çevrildi: Şirin Ünal'ı tanıyalım



İLERİ HABER
23 yaşındaki Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova, AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde ölmüştü. Ölümün ilk elden intihar olduğu söylense de, son günlerde ortaya çıkan bilgiler Kadirova'nın ölümü üzerindeki şüpheleri arttırıyor. Ünal'ın geçmişinde Ergenekon davasında çark etmesi, Gezi Direnişi'ne saldırması ve 15 Temmuz'daki şüpheli konumu ile biliniyor. 
24, 25, 26 ve 27. dönem AKP İstanbul Milletvekili olan Şirin Ünal'ın silahıyla intihar ettiği öne sürülen Kadirova'nın ölmeden 6 gün önce üniversite sınavına hazırlık için bir dershaneyle yaptığı görüşmenin ortaya çıkmasından sonra, Özbekler tarafından "Kadirova'nın katilleri bulunsun" kampanyası başlatıldı.
2010 yılının ağustos ayında tümgeneral rütbesinde emekli olan Şirin Ünal, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda tanık olarak ifade vermiş, 2011'de AKP'den milletvekili seçilmişti.
OdaTV yazarı Müyesser Yıldız dünkü yazısında "Emekli general olan Şirin Ünal hakkında TSK'dayken de 'taciz' iddialarının gündeme geldiği, bu yüzden terfisine onay verilmeyip, emekli edildiği" iddiasında bulunmuştu. 

'ASKERLER KENDİLİĞİNDEN Mİ DARBE YAPTI?'
Ünal 2012 yılında TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’nun ilk toplantısında, “Ülkeyi siyasiler çok iyi idare ettiler de askerler durup dururken kendiliğinden mi darbe yaptı? Bana göre hayır” demişti.
Ünal, “1952’de NATO’ya girmişiz, her toplantıda seçilmiş Milli Savunma Bakanı ön tarafta, Genelkurmay Başkanı ise arkatarafta oturmuş, biz de ise tersi olmuş. 60 yıldır da bundan ders alıp bunu düzeltmemişiz. Siyasiler bunu niye düzeltemedi?” diye sormuş, bunun üzerine o dönem AKP Milletvekili olan Selçuk Özdağ, “Sizden korktuk, askerlerden korktuk’’ diye cevaplamıştı.

VEKİL OLDU, ÇARK ETTİ
Şirin Ünal, daha önce askeri savcılıkta verdiği ifadede İrtica ile Mücadele eylem planını reddetmiş, "karargahta böyle bir çalışma yapılmadığını" söylemişti. Şirin Ünal Ergenekon mahkemesindeki ifadesinde ise bu sözünden çark edip, eski ifadesini geri çekmişti.

'ZALİMLER UZUN SÜRELİ OLMUYOR'
Ünal yine 2012 yılında kendisiyle yapılan bir röportajda kendisine sorulan "Esad yönetimine ne kadar ömür biçiyorsunuz?" sorusuna "Kuran'daki ayetlerle sabittir, zalimler uzun süreli olmuyor" diye cevap vererek dikkat çekmişti.

GEZİ DİRENİŞİ'NE SALDIRMIŞ
Şirin Ünal, 2013'te gerçekleşen Gezi Direnişi'nde polis saldırılarına ilişkin yaptığı "Gaza ihtiyaç duyanlar var demek ki" yorumuyla tepki çekmişti.

AKIN ÖZTÜRK'LE ORTAK DAİRE
15 Temmuz darbe girişiminde de ismi geçen Ünal, darbenin olduğu gün, saat 16.00'da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı ziyaret etmişti. Söz konusu ziyaret fotoğraf ve video kayıtlarıyla belirlenmişti. Bu ziyaret, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın gelerek (saat 18.10) "MİT'e baskın düzenleneceğini ilişkin" ihbarı Akar'a iletmesinin hemen öncesinde gerçekleşmişti.
15 Temmuz'un bir numaralı ismi Akın Öztürk'ün mal varlığına ilişkin 2017'de çıkan bir yazıda Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk şu bilgileri paylaşmıştı:
Akın Öztürk'ün İzmir-Karaburun'da 500 metrekarelik arsası, Sarıyer'de OYAK kooperatifinde dairesi bulunuyor. AKP Milletvekili emekli General Şirin Ünal'ın da içinde bulunduğu 7 generalin bir araya gelip yaptırdıkları ancak Akın Öztürk'ün kaba inşaatı dışında 10 yıldır bir şey yaptıramadığı Ankara- Çankaya'da dubleks evi, İzmir Balçova'da 185 metrekarelik arsası, Buca'da babadan kalma dairesi var. 

'FETÖ' İTİRAFI
Ünal 17 Nisan 2018'de Meclis'te yaptığı bir konuşmada ise "1987 yılından sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinde hücre yapılanmasına geçen FETÖ terör örgütü, 1990 yılından itibaren subay ve astsubaylar içerisinde belirgin bir şekilde görünür hâle gelmiş, 2000 yılında kurmaylık müessesesi olan harp akademilerini 2010 yılından itibaren de harp okullarını ve astsubay meslek yüksekokullarını tamamen kontrol altına almıştır" ifadelerine yer vermişti. Ancak Ünal'ın kendisinin de emekli bir asker olup, bu örgütlenmeyle neden mücadele etmediği tartışma konusu haline gelmişti.
Ünal'ın Roboski katliamı ile ilgili 25 Aralık 2018'de Meclis'te yaptığı bir konuşmada, "Uludere olayının en önemli sebebi, bölgede devam eden terör olaylarıdır" diyerek tepki çekmişti. 
AKP’li vekil Şirin Ünal’ın evinde hayatını kaybeden Nadira Kadirova’nın ailesinin, önce Ünal’ın bir çalışanı, daha sonra da Özbek polisi tarafından tehdide uğradığı Ayrıca Kadirova ailesinin Özbekistan’daki otopsi talebi, iç organlarının Türkiye’deki otopsi sırasında alındığı vücudunun büyük bir bölümünde dikiş olduğu” gerekçesi ile reddedildi.
AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara’daki evinde, Ünal’a ait silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybeden 23 yaşındaki Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın ölümündeki şüpheler sürüyor.
BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, aileden üç kişinin cenazeyi defin için hazırladığı ve kefenlediği öğrenilirken, iki mermi girişinin etrafında da yanık izi olmadığı belirtildi. Yanık izlerinin olmaması nedeniyle silahın uzaktan ateşlenmiş olabileceği ileri sürüldü.

‘ÜNAL’IN ÇALIŞANI TEHDİT ETTİ’
Cenazenin Özbekistan’a uçak ile götürüldüğü ve Kadirova’nın ağabeyi Muhammet Kadirova’ya AKP’li Ünal’ın koruması veya şoförü olduğu iddia edilen bir çalışanının eşlik ettiği bildirildi. Muhammet Kadirova’ya yaşananları birine anlattığı takdirde cenazenin kendisine verilmeyeceğinin söylendiği de iddialar arasında yer aldı.
Aile üyesi, Muhammet Kadirova’nın Taşkent Havaalanı’nda Özbek polisleri tarafından karşılandığını, bir odaya alındığını, evraklar imzalatıldığını ve tehdit edildiğini belirtti. Ünal’ın çalışanı ise cenaze defnedilene kadar ailenin yanında ayrılmadığı da öğrenildi.

OTOPSİ TALEBİNE RET
Aile üyesinden alınan bilgiye göre, Özbekistan’da bulunulan otopsi talebi ise “Kadirova’nın iç organlarının Türkiye’deki otopsi sırasında alındığı vücudunun büyük bir bölümünde dikiş olduğu” gerekçesi ile reddedildi. Cenazeyi define hazırlayan kadınların aileye aktardığı bilgiye göre de Kadirova’nın vücudunda çenesinin alt kısmından kasığına kadar uzun bir dikiş izi bulunduğu ve Türkiye’deki otopside Kadirova’nın bedenine zarar verildiği için Özbekistan’da otopsi yapılamadığı belirtildi. Kadirova’nın bacaklarındaki hafif dereceli şişlikler ve morluklar da “darp edildiği” iddialarını kuvvetlendirdi.

‘SİZE  BİR ŞEY OLMASIN İSTEMİYORSANIZ KİMSEYLE KONUŞMAYIN’
Kanadalı Özbekler ve Yurttaşlık Derneği Başkanı gazeteci Fahrettin Tacımurat ise şunları söyledi:
Kadirova ailesinin kapısında iki polis bekliyor. ‘Duanızı okuyup çıkın’ diyorlar. Aileye ‘ölen öldü size bir şey olsun istemiyorsanız kimseyle konuşmayacaksınız’ dediler. Aile bir karar almış ve kimseyle konuşmak istemiyorlar. Kadirova ailesinin üyeleri telefonlarını kapatmış ve kimseyle konuşmaya ikna olmuyorlar. Ağabey Muhammet kendinde değil ve aile psikolojik destek almayı düşünüyor. Ağabeyi ‘Türkiye’ye geri gelme’ diye tembihlemişler. Olayın üstünün kapatılmaya çalışılması nedeniyle kesinlikle inanıyorum ki tecavüz edilerek öldürüldü.

‘İLİŞKİLER BOZULMASIN’
Tacımurat, sözlerini şöyle sürdürdü:
Kanada’daki derneğimiz vasıtasıyla Uluslararası kuruluşlara bu şüpheli ölümü taşıyarak ölüm aydınlatılması için çaba sarf edeceğiz. Kapıda oturan polislere arkadaşlarımız neden burada oturuyorsunuz diye sorulduğunda, ‘Yukarıdan gelen bir karar’ denildi. Aileye Türkiye ile Özbekistan’ın iyi ilişkilerinin olduğu ve bu ilişkilerin bozulmaması gerektiğinin ima edildiğini öğrendik. Aile kızlarına atılan iftira nedeniyle çok üzgün ve özellikle ağabey yaşananlardan çok fazla etkilendi. Biz uluslararası kuruluşlardan yardım alarak bir şeyler yapmak istiyoruz. Cenazenin yeniden incelenmesinin ve mezarın açılması gerektiği ısrarla vurguluyoruz.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli adıyla çıkan biranın sonucu: #EfesBoykot

1 fotoğraf 1az bilgi / Filiz Akın, Ayhan Işık, Vahi Öz, Öztürk Serengil KADIN BERBERİ

Adres: @AkpCocuklari / Feyzi Hepşenkal