Çeşme'ye 1 milyon kişi sığar mı 🚀


İzmir'in turizm cenneti ilçesi Çeşme'de sezondaki yoğunluk, Kurban Bayramı tatili nedeniyle daha da artacak. Hafta sonları doluluk oranının yüzde 90'lara çıktığı ilçenin, bayram tatilinde 1 milyon kişiyi ağırlayacağı belirtildi. Bayramda tatilini Çeşme'de geçirmek isteyenler, mağdur olmamaları için rezervasyonlarını bir an önce yapmaları konusunda uyarıldı.
Kurban Bayramı tatili arife günü olan 10 Ağustos Cumartesi günü başlayıp 14 Ağustos Çarşamba günü son bulacak. Turizm sektörünün, 15-16 Ağustos tarihlerinin de idari izin verilerek, hafta sonu ile bayram tatili süresinin 9 güne çıkartılması talebi, henüz Hükümet kanadından yanıt bulmadı. Kurban Bayramı öncesinde Ege'deki tatil yörelerine milyonlarca tatilcinin akın etmesi bekleniyor. Bu merkezlerin önde gelenlerinden Çeşme'de otellerdeki doluluk oranları yaz tatilinde hafta arası yüzde 60- 70 civarında olurken, bu oran hafta sonları ise yüzde 90'lara çıkıyor. Bu nedenle sektör temsilcileri, bayram tatilini Çeşme'de geçirmek isteyenleri ellerini çabuk tutup, bir an önce rezervasyonlarını yaptırmaları konusunda uyardı.
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, yaklaşan Kurban Bayramı tatilinde 1 milyonu aşkın tatilcinin Çeşme'ye gelmesini beklediklerini söyledi. Demir, "Bayram tatilinin başlamasına yaklaşık 2 hafta var, ancak ilgi çok büyük. Bir haftayı bulmaz, doluluk oranı yüzde 100'e ulaşır. Talep çok büyük. Onun için konaklamayı düşünenler sakın rezervasyonsuz gelmesin" dedi. Kahraman DURAK/ÇEŞME (İzmir), (DHA)


BU ARADA...



ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir her ne kadar geçen yılki Kurban Bayramı'nda, bu güzel ilçemize 1.5 milyon kişi geldiğini iddia etmişse de; belli ki birileri "hop dedik" demiş olmalı.
Onun için bu yıl "gönül zenginliği" konusunda biraz daha cimri davranmak zorunda  kalmış,  500 eksiltmeyle sayıyı 1 milyona düşürmüş.

YİNE BU ARADA....

Çeşme'nin nüfusu 45 bin.
Çeşme Kaymakamlığı'nın internet sitesindeki verilere göre 37.518 su abonesi var. Bu sayıyı 50 bine çıkaralım. Hepsinin konut olduğunu varsayalım. Her konutta 5'er kişinin kalacağını kabul edelim. Toplam sayı: 250 bin eder.

Çeşme'deki yatak sayısı:

Belgesiz yataklar, kamplar vs.  hadi 25 bin yatak olsun. Her yatakta 2'şer kişi yatsın. Onun da toplamı 50 bin eder.
Hepsi 300 bine ulaşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zilli adıyla çıkan biranın sonucu: #EfesBoykot

1 fotoğraf 1az bilgi / Filiz Akın, Ayhan Işık, Vahi Öz, Öztürk Serengil KADIN BERBERİ

Adres: @AkpCocuklari / Feyzi Hepşenkal